Спират изграждането на АЕЦ “Белене от кабинета.   “На днешното си заседание

...
Спират изграждането на АЕЦ “Белене от кабинета.
 
“На днешното си заседание
Коментари Харесай

Спират изграждането на АЕЦ “Белене”

Спират построяването на АЕЦ “Белене ” от кабинета.

 

“На днешното си съвещание Министерският съвет одобри решение, с което анулира решение на държавното управление от 2018 година То е обвързвано с бъдеща нуклеарна централа “Белене ”, оповестиха от държавната пресслужба. На процедура решенията стопират построяването на АЕЦ “Блене ”.

На 29 юни 2018 година Министерският съвет одобри решение № 447. То се отнася за установяване на енергиен обект “Ядрена централа на площадка “Белене ” като обект с национално значение.  Решението е и за създаване на нуклеарна централа на площадка “Белене ”. То е и за осъществяване на договаряния с евентуални вложители и производители на съоръжение.

С днешното решение на държавното управление се разпорежда на министъра на енергетиката да предприеме дейности за преустановяване на оповестената от НЕК ЕАД процедура. Тя е за избор на стратегически инвеститор/ри за създаване на АЕЦ “Белене ”. Уведомяват се и предпочетените претенденти за подаване на обвързващи предложения, с които е подписан контракт за конфиденциалност.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР